Naast OnderwijsRoutes nu een route naar (nieuw) onderwijs

Naast OnderwijsRoutes nu een route naar (nieuw) onderwijs
vrijdag 7 december 2018 -

TROTS: Maritieme Leergang op VMBO in Zwijndrecht !!

Vandaag mocht ik de opening verzorgen van de bijeenkomst waarin de Intentieverklaring mbt de maritieme Leergang op vmbo ondertekend werd door de wethouders Jolanda de Witte en Tycho Jansen, de directeur Koninklijke BLN Schuttevaer en de directeur van LOKET Zwijndrechtse Waard. Ik heb de route beschreven naar deze, voor Zwijndrecht en LOKET, nieuwe keuzemogelijkheid voor vmbo-leerlingen. Een hele eer!
Ruim 5 jaar na het uitspreken van mijn verbazing over het feit dat Zwijndrecht als grootste binnenvaartgemeente geen nautische opleiding kende en 1,5 jaar na het door mij lanceren van Plan 1818 om dit op te lossen via een pakket aan keuzedelen bovenop PIE en M&T, was het vandaag zover!
De gemeente Zwijndrecht, BLN Schuttevaer en LOKET hebben met elkaar afgesproken allles te doen om een Maritieme Leergang voor vmbo op LOKET te verwezenlijken.
In diezelfde laatse 1,5 jaar heb ik onderweg naar vandaag met veel mensen gesproken om hier te komen. Een mooie route naar nieuw onderwijs.
Als betrokken, en op dit punt gepassioneerde, inwoner van Zwijndrecht wil ik een aantal mensen bedanken voor hun bijdrage om vandaag de ondertekening mogelijk te maken en nog meer voor hun bijdrage aan de realisatie van de Maritieme Leergang per 1-8-2019.
Albert de Zwart, Jan Eijkelenboom en Leon van den Berg van LOKET, Joop van Belle en Bas Struijk van BLN, Astrid Kee en Hans Muilwijk van STC.
Volgens mij gaan we verder op weg naar een mooie uitbreiding van de mogelijkheden op LOKET voor vmbo-leerlingen en later mogelijk ook anderen.

Reageren?

< Terug naar het overzicht