Konekto organiseert OnderwijsRoute voor havo 3

Konekto organiseert OnderwijsRoute voor havo 3
vrijdag 30 november 2018 - NIEUW: OnderwijsRoute voor havo 3

Op 18 december 2018 organiseert Konekto een OnderwijsRoute in Gorinchem en Zaltbommel.
Volgens de methode die al jarenlang succesvol is voor vmbo gaan nu rond 100 leerlingen van havo 3 van Gomarus scholengemeenschap met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel op bezoek bij bedrijven in hun eigen omgeving. Ard Jan Kaan, decaan havo van Gomarus, nam het initiatief hiervoor. Ard Jan had in juni zelf had deelgenomen aan de OnderwijsRoute voor docenten en decanen in de Drechtsteden die Konekto geroganiseerd had.
Hij vindt het idee om bedrijven te bezoeken ook voor "zijn" havo-leerlingen zeer geschikt. Hoewel in havo geen verplicht LOB-programma geldt is het goed dat deze leerlingen zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Het "achter de voordeur" kijken bij een bedrijf helpt ook deze leerlingen een betere keuze te maken voor het vervolg van hun opleiding.
Op verzoek van Ard Jan heeft Konekto specifiek technische en logistieke bedrijven geworven in Gorinchem en Zaltbommel. Met succes, want er doen 11 bedrijven enthousiast mee. Elke leerling bezoekt op 18 december 2 bedrijven naar keuze. 's Middags staat ook een bezoek aan de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht op het programma. Daar gaan de leerlingen workshops volgen met daarin o.a. virtueel lassen en 3D-printen.
Kortom, een interessante dag voor de leerlingen.
Konekto heeft met plezier alle organisatorische aspecten zoals het kunnen kiezen via onderwijsroute.nl, het vervoer, de werving van bedrijven, het maken van de indeling in groepen, het communiceren daarvan aan school en bedrijven en het bezoek aan de Duurzaamheidsfabriek met genoegen geregeld.

Reageren?

< Terug naar het overzicht